Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 5.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
327
Segítséget szeretnék kérni a b, feladatban
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
a=60mm
K=130mm
K=2a+2b (helyettesítsünk be, így kapunk egy egyenletet)
130=2*60+2b (végezzük el az elvégezhető műveleteket)
130=120+2b (vonjuk ki az 120 mindkét oldalból)
10= 2b (osszuk el mindkét oldalt 2-vel)
5=b
A téglalap másik oldala 5mm
Ellenőrzés:
2*60+2*5=130
120+10=130
130=130
0

Mivel az egyik oldal 65mm:

K=2a+2b
130=2x65+2b
130=130+2b
b=0 mm

Ez így ne téglalap!
Valószínűleg elrontották a kiírást.
1