Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
Sziasztok!
Többszöri próbálkozásom ellenére sem sikerült megoldanom. Valaki tudna segíteni az alábbi feladat levezetésében, megoldásában?
Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia
a 4 et átirod 2^2 onra és ezt kapod 2^(2x+2)+2^(2x+2)-12=0
2*2^(2x+2)=12
2^(2x+2)=6
2x+2=log(2) {6}
x=(log(2) {6}-2)/2
x közel egyenlő 0,292 vel

Bármi kérdésed van nyugodtan irj.

-S.R.
0