Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Statiszika

Főoldal » Középiskola » Matematika
674
5 racionális szám számtani közepe 11. Arányaik 1:2:3:4:5. Mi a középső szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(x+2x+3x+4x+5x)/5=11
15x/5=11
3x=11 /:3
x = 11/3

Első szám: 11/3
Második: 11/6
Harmadik: 11/9
Negyedik: 11/12
Ötödik 11/15

Középső szám: 11/9
0