Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
319
Laci 2-szer idősebb, mint Feri. 4 évvel ezelőtt 3-szor annyi volt mint Feri. Hány évesek most?

Köszönöm annak aki segít!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Most:
Feri: x éves
Laci: 2x éves
4 évvel ezelőtt:
Feri: x-4 éves
Laci: (x-4)×3=2x-4
3x-12=2x-4
x-12=-4
x=8
Így Feri 8 éves és Laci 12 éves
1