Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1199
Apa 53, fia 23, lánya 18 éves. Hány év múlva lesz a fiú és a lány életkorának összege egyenlő az apa életkorával?

Egyenlettel kell megcsinálni.

Köszönöm annak, aki segít!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x : Eltelt évek száma

53 + x = (23 + x) + (18 + x) - Tehát mindegyik személy életkorához hozzáadjuk az eltelt éveket, ami minden esetben x
53 + x = 23 + x + 18 + x
53 + x = 23 + 18 + 2*x
53 + x = 41 + 2*x / -x ; -41
12 = x
Tehát 12 év múlva lesz egyenlő a fiú és a lány életkora az apa életkorával.

Ell.:

Apa 12 év múlva: 53 + 12 = 65 éves
Fiú 12 év múlva: 23 + 12 = 35 éves
Lány 12 év múlva: 18 + 12 = 30 éves

Fiú + Lány 12 év múlva: 35 + 30 = 65 , ami pont az apa 12 év múlva :)

Remélem érhető :)
1