Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Statisztika

Főoldal » Középiskola » Matematika
921
Öt férfi tömegének a számtani közepe 76kg. Közülük négyen 72, 74, 75 és 81 kg-ot nyomnak. Mennyi az ötödik ember tömege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ha az 5 férfi tömegének számtani közepe (átlaga) 76 kg, akkor a tömegek összege 5*76=380 kg. 72+74+75+81=302, ehhez még 78-at kell vennünk, hogy az összeg 380 legyen, tehát az ötödik ember tömege 78 kg.
Módosítva: 9 éve
0

5*76=72+74+75+81+x
380 = 302+x /-302
78 = x

78 kg a tömege
0