Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sehítséget kérnék!

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
1./ Egy gömb felszíne 314 négyzetcentiméter. Mekkora a térfogata?

2./ Egy gömb sugara 5 cm. Mennyi a felszíne és a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Gömb felszíne:
A=4×r²π
Gömb térfogata:
V=((4r³π)/3)

1. feladat
4×r²π=314 cm²
r²π=78,5 cm²
r²=25 cm²
r=5 cm
V=((4×5³×3,14)/3)=523,33.... cm³ a térfogata

2. feladat
r=5 cm
A=4×5²×3,14=314 cm² a felszíne
V=((4×5³×3,14)/3)=523,33... cm³ a térfogata







0