Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek-Másodfokú egyenletrendszerek

Főoldal » Középiskola » Matematika
344
x² + y²3x + 5y = 0;
x² + y² + 2x - 3y = 0;


Nem tudom hogy hogyan kéne megoldani

A segítséget előre köszönöm♥
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Egyenletrendszer
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Szia!

Biztos, hogy nem a kör egyenletét kellett megadni?

Mert egyenletrendszernek ez elég hosszú.
De ha egyenletrendszer, akkor az első egyenletben meg tudod mondani, hogy y²3x között mi van?
Módosítva: 5 éve
1

El fog tartani egy darabig, amég levezetem.
1

Szia!

Bocsi csak egyszer elnéztem egy + jelet és előről kellett kezdenem.

A megoldásoknál az x=0 hoz y=0 és y=19/65höz x=-2,33 tartozik

Bármi kérdésed van nyugodtan irj.

-S.R.
0