Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1492
Egy nagyváros külterületén új lakónegyed épült, melyet 1:1500 méretarányú térképen ábrázolva 8 cm illetve 10 cm oldalú téglalapot kapunk. Hány négyzetmétert foglal el az új lakónegyed?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A lakónegyed méretei

1500 * 8 cm = 12000 cm = 120 m,
illetve 1500 * 10 cm = 15000 cm = 150 m.

T = a * b

T= 120*150=18 000 négyzetmétert foglal el az új lakónegyed
Módosítva: 5 éve
1