Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kifejezések különbségének négyzete

Főoldal » Általános iskola » Matematika
609
Írd fel a kifejezéseket a két tag különbségének négyzeteként:

16+8x+x²=
25a²-10a+1=
4a²+12ab+9b²=
1-20y+100y²=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szerintem inkább az a feladat, hogy teljes négyzetté alakítsunk:

(x+4)²
(5a-1)²
(2a+3b)²
(10y-1)²

Ha nagyon ragaszkodunk a különbséghez, akkor ahol összeg van, átalakíthatunk:

(x-(-4))²
(2a-(-3b))²
2