Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ugyanazt a mézet a termelő kétféle henger alakú üvegben hozza forgalomba.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1372
A magasabb üveg magassága pontosan 2x akkora, mint a kisebbiké, viszont az átmérője csak feleakkora. A magasabb üveg mézet 230 Ft-ért, az alacsonyabbikat 430 Ft-ért árulja. Melyik a jobb vétel (ha az üvegek ára egyforma, illetve nem jelentős)?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
magasabb üveg: m=2 és d=1/2 amiből r=1/4=0,25 V=0,25²·π·2=π/8 -->230
kisebb üveg: m=1 és d=1 amiből r=1/2=0,5 V=0,5²·π·1=π/4 -->430<2·230=460
A kicsi üveggel jársz jól
0