Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy háromszög oldalainak aránya 5 : 4 , az általuk bezárt szög 120° , a harmadik oldala 20 cm . Mekkorák az ismeretlen oldalak és szögek?

Főoldal » Középiskola » Matematika
2265
Egy háromszög oldalainak aránya 5 : 4 , az általuk bezárt szög 120° , a harmadik oldala 20 cm . Mekkorák az ismeretlen oldalak és szögek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Koszinusztétel:
20²=(5x)²+(4x)²-2·5x·4x·cos(120⁰)
amiből: x=2,56
5x=12,8 cm
4x=10,24 cm

szinusz-tétel:
12,8/20=sin(alfa)/sin(120)
amiből alfa=33,66
béta=26,34
1