Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Törd a fejed

Főoldal » Általános iskola » Matematika
310
Ki tudja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1.
-5 -4 -3 -2 -1 0 1 2 3 4 5
Az öt a legnagyobb.

2.
.2, 2, 1, 2, 3
. 4, 3, 3, 5
. 7, 6, 8
. 13, 14
. 27
?=27

3.
64-18/2=23
23+18=41
41*2=82
82-en ülnek a parkban.

4.
9-4=5
400:5=80
600:80=7,5
7 csokit tud venni [, és marad 300 Ft-ja]. (Felet nem árulnak a boltban.)

5.
66-21=45
Marad 45.
32+27-45=14
Legalább 14-en jutottak a döntőbe.

6.
Ezekkel a számokkal osztható a 48:
1, 2, 3, 4, 6, 8, 12, 16, 24, 48
1, 2, 3, 4, 24, 48 kiesik.
6, 8, 12, 16
6: 2, 3
8: 2, 4
12: 2, 6; 3, 4
16: 2, 8
Ezek összege:
11
24:4=6
20:4=5; 19
26
A korkülönbség nem ugyanannyi, tehát:
2, 6 és 12 évesek.

7.
30*7=210
Ezért kapsz 8 csokit.
1000:210≈4
210*4=840
1000-840=160
160:30≈5
4*8+5=37
37 csokit tudunk venn[, és marad 10 Ft-unk].
0