Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldás?

Főoldal » Középiskola » Matematika
308
1. Hány kg kenyér készül 3 q (mázsa) lisztből, ha a kenyér tömege a liszt tömegének 139 %-
a?

2. Egy emberi test tömegének hozzávetőleg 70 %-a víz. Hány kg a tömege annak az
embernek, akinek a szervezete 50,4 liter vizet tartalmaz? (1 l víz tömege 1 kg.) .

3. Ahhoz, hogy 11,7 kg gyalult káposztát kapjunk, 15 kg káposztát kell lereszelni. Hány % a
veszteség?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, 3 mázsa=300 kg, 300/1.39=215.8 kg

2, 50.4/0.7= 72kg

3, 11.7/15= 0.78 tehát 78% káposzta marad meg, 100-78= 22% a veszteség
0