Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Izobár, vagy Izochor grafikonjánál kezdődik a 0 tol a görbe (egyenes) ? vagy megy a 0 ig... csatolok képet segitségül

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
632
lehetséges nem helyesen van feltéve a kérdés... de segitsetek rájönni :D
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

2
1-izobár
2- izochor...
grafikon
Módosítva: 9 éve
0

Izobár: állandó a nyomás, p.
p·V/T = állandó → V/T = állandó → V = állandó · T
Ilyenek vannak az első ábrán. Az egy T-V diagram, az állandó nyomáshoz tartozó vonalak mind átmennek az origón. (T=0 esetén V=0 lesz)


Izochor: állandó a térfogat, V.
p·V/T = állandó → p/T = állandó → p = állandó · T
Ez meg a második ábra, ami egy T-p diagram. Ne keverd össze az elsővel, mások a tengelyek!!!
Itt is az origón mennek át a vonalak (T=0 esetén p=0 lesz)

Mi a kérdés most?
Módosítva: 9 éve
1