Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
1251
Kovács úr nettó 12%os fizetésemelést kapott, igy 9000 Ft tal visz haza többet, mint eddig . Mennyi most Kovács úr fizetése ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
x*0,12=9000 *100
x*12=900000 /12
x = 75000

Régi: 75000 Ft
Jelenlegi fizetése: 84000 Ft
0

Legyen Kovács úr régi fizetése x, ekkor fizetésemelés gyanánt ennek 12%-át kapja meg pluszba, vagyis x*12/100=0,12x-et, ennek kell 9000-nek lennie:

0,12x=9000, ennek megoldása x=75000, tehát emelés előtt 75000 forintot kapott, emelés után már 84000 forintot.
0