Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Húzóerő

Főoldal » Középiskola » Fizika
12763
Fizikából a húzóerőt tanuljuk. Nem nagyon értem, de annyit tudok, hogy a h.erő=p, és hogy hogyan lehet kiszámolni. A feladat végén N-ben adtam meg, de egy táblázat által W meg KW volt. Át lehet váltani, vagy ilyesmi?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

A húzóerő egy erő, F-el szokás jelölni (Fh, stb.), és Newton a mértékegysége. Ha mi a húzóerőt megszorozzuk annak az útnak a hosszával, amin mi húztuk, akkor már munkát kapunk, ennek pedig W a jele, mértékegysége Joule (J):

W=F×s

Ha ezt elosztjuk azzal az idővel, ami alatt azt a bizonyos dolgot elhúztuk, akkor pedig a teljesítményt kapjuk ,melynek a jele P és mértékegysége W (watt):

P=W/t=F×s/t

Ezek alapján tudod kiszámolni a kérdéses dolgot.
0