Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
1077
Egy derékszögű trapéz párhuzamos oldalai 8cm es 4cm, merőleges szára pedig ezek számtani közepe . Mekkora a trapéz kerülete ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Felrajzolunk egy derékszögű trapézt, a felső alapnál (4 cm) merőlegessel elválasztjuk a trapézt, hogy téglalapot és egy háromszöget kapjunk.
Közép: (8+4)/2=12/2=6

Derékszögnél a szár: 6 cm
Alsó alap: 8 cm
Felső alap: 4 cm
Szára:
62+42=x2
36+12=x2
52=x2
7,2=x

8+6+4+7,2=25,2 cm a kerülete

Módosítva: 9 éve
0