Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
680
Mivel egyenlő az alábbi kifejezés ha a=-1/4 , B= 2/3 , (a+b)²-(a-B)² /b
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Beírod a és b helyére a megadottakat, és végigszámolod:

(a+b)²=(-1/4 + 2/3)²=(5/12)²=25/144
(a-b)²=(-1/4 - 2/3)²=(-11/12)²=121/144

(25/144) - (121/144) = -96/144, és ezt osztjuk 2/3-dal:

(-96/144)/(2/3)=(-96/144)*(3/2)=-288/144=-2.

Máshogyan is meg lehet oldani, ha kicsit gondolkodunk, de ez az általános eljárás.
1