Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
701
1.Kétt testvér életkorának összege 23 év, a korkülönbség köztük 5 év. Hány éves a nagyobbik testvér?
Ha háromszor annyi pénz lenne a zsebembe, mint amennyi most van , akkor feleannyi pénz hiányozna a10000 forinthoz, mint most. Hány forint van most a zsebembe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Készítem.

1.Kétt testvér életkorának összege 23 év, a korkülönbség köztük 5 év. Hány éves a nagyobbik testvér?

Az idősebb x+5 éves
A fiatalabb x éves

Mivel
x+5 + x = 23
2x=18
x=9

Így a fiatalabb 9 éves, az idősebb pedig 14 éves.

A mmásikat is küldöm majd.
Módosítva: 5 éve
1

Csatoltam képet.
1