Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérnék!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1963
Egyáltalán nem tudom elkezdeni sem..

Egy egyenes körhenger felszíne 21356,62 cm2, az alaplap sugarának és magasságának aránya 4 : 5. Mekkora az alaplap sugara és a magasság? Mekkora a henger térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenes, körhenger
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
r=4x és m=5x
21356,62=2·(4x)²·π+2·4x·π·5x=72π·x²
x=9,72
r=38,88cm és m=48,6cm
V=38,88²·π·48,6=230801,5 cm³
1