Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi kérlek segítsetek légyszives.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1378
Két szám összege 100, szorzata 2016. Melyik ez a két szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, házi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A két szám 28 és 72.
1

egyik szám: x; másik szám 100-x
x·(100-x)=2016
-x²+100x-2016=0
x=72 és 28
A két szám 72 és 28.
1