Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebrai kifejezések

Főoldal » Általános iskola » Matematika
900
21+7x=2(x-3)+48-4(3-x)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
21+7x=2x-6+48-12+4x
21+7x=6x+30 /-6x
21+1x=30 /-21
1x=9

x=9
Módosítva: 9 éve
0

Kibontjuk a zárójeleket: 21+7x=2x-6+48-12+4x
Összevonunk: 21+7x=6x+30
Kivonunk 6x-et: 21+x=30
Végül kivonunk 21-et: x=9.

Ellenőrzés:
bal oldal: 21+7*9=21+63=84
jobb oldal: 2(9-3)+48-4(3-9)=2*6+48-4*(-6)=12+48+24=84, tehát jól számoltunk.
2