Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
644
Egy 660 fős iskolában a diákok 60%a lány. A lányok 25%a a 7. Évfolyamra jár . Hány hetedikes lány jár az iskolába ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
660*0,6*0,25=99

99 hetedikes lány van.
0

660*0.6 a lányok száma = 396
(660*0.6)*0.25 a 7. évfolyamra járó lányok száma = 99

99 lány jár 7.-be

10%-nál 0.1-el kell szorozni a tagot (10/100-al)
25%-nál 0.25-el (25/100)
87%-nál 0.87-el
3%-nál 0.03-al
0