Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
359
Ha egy számnak a 15%-a 12, akkor a számnak hány %- a 28?
A 250 forintos csoki ára 15%-kal nő, mennyi lesz az értéke?
A 160 forintos süti ára 17%-kal csökken, mennyi lesz az értéke?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,
12:15*100=80 → 28:80*100=35
2,
15%-al nő, tehát 115%-át kell venni
250*115:100=250*1,15=287,5 Ft
Ez egyébként ugyanaz mint a 150+250*0,15
3,
17%-al csökken, tehát 83%-át kell venni
160*83:100=160*0,83=132,8
Ez ugyanaz, mintha vettem volna a 17%-át, és azt kivontam volna belőle (160-(160*0,17))
0