Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
1889
Egy számtani sorozat ötödik tagja 8, nyolcadik tagja 14. Mekkora a sorozat elso tagja ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
q=(14-8)/3
q=6/3
q=2

Azaz a 8. tag 14, hetedik tag 14-2=12, hatodik tag (14-2)-2=10, stb... első tag: 0
0