Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
395
Számítsd ki a 0,5mol/dm3 (= 0,3 M-os) koncentrációjú kénsavoldat tömegkoncentrációját!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Szia!

M(H2SO4)=98g/mol

0,5 mol/dm3, azt jelenti, hogy 0,5 mol oldott anyag van 1 dm3 oldatban

0,5*98 g (=49g) kénsav van 1 dm3 oldatban

tömegkoncentráció 49g/1dm3= 49 g/dm3

Ez lesz a tömegkoncentrációd.

Kérdésed van nyugodtan irj.

-S.R.
0