Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
683
Legyen az A halmaz a 15nel nem nagyobb pozitív páros számok halmaza, a B halmaz a 15nel nem nagyobb 3mal osztható számok halmaza, határozza meg az A-B halmaz elemeit !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A={2,4,6,8,10,12,14}
B={3;6;9;12}
0

Az első megoldás majdnem jó; B-be még befér a 15 is.

A\B azt jelenti, hogy A-ból kipakoljuk azokat az elemeket, amik B-ben is megtalálhatóak, tehát:

A\B={2;4;8;10;14}
1