Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamat számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
535
48.
Klári néni egy évre 250 ezer forint hitelt vett fel. Az év elteltével 22500 forint kamatot fizetett. Mennyi volt a kamatláb?

49.
Kölcsönkértünk egy évre 120 ezer forintot. Az év elteltével a kamattal együtt 132000 forintot kell fizetnünk. Mennyi volt a kamatláb?

50.
Kölcsönkértünk egy fél évre 120 ezer forintot. A félévelteltével a kamattal együtt 123000 forintot kell fizetnünk. Mennyi volt a kamatláb?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
lecke
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
48.
Klári néni egy évre 250 ezer forint hitelt vett fel. Az év elteltével 22500 forint kamatot fizetett. Mennyi volt a kamatláb?

22500 : 250 000= 0,09 tehát 9%-os volt a kamat, a kamatláb értéke 9.

49.
Kölcsönkértünk egy évre 120 ezer forintot. Az év elteltével a kamattal együtt 132000 forintot kell fizetnünk. Mennyi volt a kamatláb?
132000 - 120000=12000
12 000 : 120 000 = 0,1 tehát 10%, ezért a kamatláb 10.
50.
Kölcsönkértünk egy fél évre 120 ezer forintot. A félév elteltével a kamattal együtt 123000 forintot kell fizetnünk. Mennyi volt a kamatláb?
3 000: 120 000 = 0,025 azaz 2,5 %-os volt a félévi kamat. Éves szinten 5% volt a kamat, a kamatláb ez esetben 5.
Itt nem túl szerencsés, hogy nem írja meg a példa, hogy éves, vagy féléves kamatlábat kér.
Módosítva: 5 éve
0