Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni ?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
360
Hello! Meg kéne oldanom, levezetve de sajnos az utóbbi pár héten nem volt matek óránk hiszen a kedves tanárom lebetegedett és nem kapunk tőle elméletet. csak sajnos feladatsorokat...amiket nyilván kötelező megoldani, így igazán elkéne egy kis segítség ebben a feladatban
A válaszokat nagyon szépen köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Tibi és Gabi: x évesek együtt
Zsófi életkora x+16 éves

(x+16)2=x2+1632
x²+32x+256=x²+1632
32x=1376
x=43

Ebből
Tibi és Gabi: 43 évesek együtt
Zsófi: 43+16=59 éves

Együtt 102 évesek

Valami kérdésed van, nyugodtan irj!

-S.R.
1