Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
437
1. Számítsd ki az L= 350 mH induktivitású tekercs ellenállását 50 Hz frekvencia esetén!
2. Határozd meg az 50n(nano)F kapacitású kondenzátor ellenállását, ha a frekvencia 200 Hz!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, 10. osztály, 11. osztály
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Tekercs ellenállása: R=L*2∏*f=110
Kondenzátor ellenállása R=1/(C*2∏*f)=1/((50*10^-9)*2*pi*200)=15915.5
0