Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyokvonas

Főoldal » Általános iskola » Matematika
289
Egy könyv ára 25 lej. Ha a a könyv ára p%-al nő és az új ár ismét p%-al, akkor a könyv ára 36 lej lesz. Mennyi a p értéke.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
36=25·(1+p/100
6/5=1+p/100
p=20%
0