Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lecke

Főoldal » Középiskola » Matematika
280
Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
7. feladat
a) 3(2a-4b)+2(3a-b) = 6a-12b+6a-2b = 12a-14b = 12*10-14*(-5) = 120+70 = 190
b) 5(3a-2b)-3(5a-5b) = 15a-10b-15a+15b = 5b = 5*(-5) = -25
0