Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
281
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
11 12 13 14 15 16
21 22 23 24 25 26
31 32 33 34 35 36
41 42 43 44 45 46
51 52 53 54 55 56
61 62 63 64 65 66

Ez az összes lehetőség. Azaz 6·6=36 különböző kimenetele lehet.
16 eset van amikor egyik kockán sincs 3-mal osztható szám.
Így 20 olyan eset van amikor legalább az egyik kockán 3-mal osztható szám felül.
p= 20/36=4/9
0