Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyenlet 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
897
Valaki segit megoldani?
8.osztály
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az eredeti számot fel tudod így írni: a-3;a (a két számjegy a pontosvessző két oldalán)
A számhoz egyet adunk: a-3;a+1
Az így kapott számjegyeket megcseréljük: a+1;a-3

ennek a számnak az értéke: 10*(a+1)+a-3 mert az a+1 a tízes helyiértéken van

az eredeti szám (a-3;a) értéke: 10*(a-3)+a

a kettő összege a zárójelet felbontva:
(10a+10+a-3)+(10a-30+a)=153
22a-23=153
22a=176
a=8

az eredeti szám: 58
0