Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek HELP

Főoldal » Középiskola » Matematika
375
Egy utasszállító repülőgép indulásra kész. A gép 2/3 része telt meg, így 124 utazni vágyóval indult el Budapestről. A cél Lisszabon, 3 és fél órás repülés. Az utasok 25%-a gyerek, a felnőttek négy hatod része férfi. Tizenhárom óra húsz perckor értek földet.
Hány férőhelyes a repülőgép?
Hány gyerek utazott és velük hány nő és férfi?
Mikor indultak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy utasszállító repülőgép indulásra kész. A gép 2/3 része telt meg, így 124 utazni vágyóval indult el Budapestről. A cél Lisszabon, 3 és fél órás repülés. Az utasok 25%-a gyerek, a felnőttek négy hatod része férfi. Tizenhárom óra húsz perckor értek földet.

Hány férőhelyes a repülőgép?
x*2/3=124
x=186 férőhelyes a gép.

Hány gyerek utazott
124*0,25= 31 gyerek utazott.


93 felnőtt
93*4/6=62 férfi és
93- 62 = 31 nő

Mikor indultak?
9:50-kor
Módosítva: 5 éve
1