Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KÉRLEK SEGÍTSETEK

186
Egy rövidebb mese szerűséget kellene írni.minimum 17 mondatban.
nagyon kérlek titeket segítsetek.
előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

3
Szia! Nem tudom, hogy így gondoltad-e.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy bárány, Bodzának hívták.
Minden nap kiment társaival és legjobb barátjával, Barkával a legelőre. Elkísérte őket a juhász és Bodri a fehér puli kutya is. Bodza és Barka imádott a mezőn futkorászni és friss fű után nézni, távolabb a többiektől. Bodri nem szerette, ha egyedül kirándulni indulnak. Ha el akartak menni, elkezdte őket ugatni, és csipkedni. Egyik nap is pont kint voltak a mezőn. Észrevették, hogy a juhász és Bodri is egy fa tövében alszik. Elindultak hát világot járni. Nem jutottak messzire, ugyanis hamar szembe találták magukat a farkassal. Nagy, fekete farkas volt ez, nagyon megijedek. Iszonyú bégetésbe kezdtek, amit Bodri is meghallott. Segítségükre sietett és elkergette a gonoszt. A bárányok nagyon kikaptak, amiért elmentek a nyájtól. Egyetlen szerencséjük az volt, hogy Bodri még hallotta őket. Így nem váltak vacsorává. Megígérték, hogy többször nem fognak ilyenekkel próbálkozni.
Ha a barátok messzebb jutottak volna, talán az én mesém is tovább tartott volna.





Tanulság: Attól, hogy nem látják, a szabályokat be kell tartanunk, mert hatalmas bajba kerülhetünk.
Ez vonatkozhat most az iskolára, ha nincs ott a tanár és valami rosszat csinálunk. Később pedig akár az utakon, a szabályok ugyan úgy érvényesek és saját és mások biztonsága érdekében kell őket betartani, nem azért, mert ott a rendőr.
-1

bocsi azt elfelejtettem odaírni hogy a témája a megváltozott világ
0

Egy másik világ

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány. A szülei szerették, nagyszülei rajongtak érte. Lili, mert így hívták a kislányt kitűnően tanult mindenki nagy örömére. Egy pénteki napon Lili elfelejtett leckét írni, és a tanára szomorúan írta be a naplóba az elégtelent. Majd vasárnap elmondom. Igen, vasárnap bevallom a szüleimnek, hogy nem figyeltem oda. Este álomba sírta magát. Álmában olyan világba járt, ahol a tárgyaknak is lelkük volt. Az íróasztal barátságosan dörmögte:
-Gyere Lili, írj a hátamon. Minél szebben írsz, az én lelkem annál vidámabb lesz.
- Ó, nem Lilike! Gyere rajtam pötyögd le a házi feladatodat.- kérte a laptopja úgy, mint egy jó kis játszótárs.
- De hiszen Jutka néni már egyest adott érte. - szomorkodott Lili.
- Nem eszik olyan forrón a kását, te kisleány!-szólt bele a beszélgetésbe az ágy. Majd meglátod, hogy az osztályfőnököd megbocsájt neked, ha utólag, a nagy elégtelen után is nekidurálod magadat és pótolod a fogalmazást, amit elfelejtettél megírni. Ezért én most kivetlek magamból. -mondta az ágy, és Lili már a parkettán találta magát.
- Mi történt kicsikém? Puffanást hallottam a szobádból. Nem szoktál ilyen korán felébredni kislányom. - lépett be édesanyja Lili szobájába. Még csak hajnali 5 óra van, ráérsz még egy órácskát aludni, mielőtt iskolába mennél.
- De ma nincs is iskola édesanyám. - hajtotta le szomorúan a fejét Lili.
- Drága életem. El vagy tévedve. Ma péntek van. Pihenj vissza, egy óra múlva szólok neked, hogy készülődj.
- Köszönöm. -suttogta meghatottan a kislány.
Édesanyja nem tudta, hogy az ágynak, amely kivetette magából. az íróasztalnak és a laptopjának köszönte meg Lili a kedvességüket. Azt, hogy figyelmeztették őt.
- Mesét kell írnom. Most már könnyű lesz, hiszen rólatok írom a sztorimat. -mosolygott boldogan Lili.
Nem válaszolt senki: sem az ágy, sem az íróasztal sem a laptop. De Lili tudta, hogy vigyáznak rá és ők is boldogok, mert szép: nem csak ez, hanem az a másik világ is.
Módosítva: 3 éve
1