Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
412
A d,e,f-ben kéne segítség
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha van kedved, érdemes megnézned ezt a videómat:
https://www.youtube.com/watch?v=j3pI9tPn30I&list=PLwXxAxAEOlGi9V6gg5-bKzSjBVAQMubor&index=2

c.)
300 g só van összesen 1500 g oldatban:

300/1500=0,2 ami 20%-ot jelent, tehát az oldat 20 %-os.

d.) 300/400=0,75 tehát 75%-os az oldat.

f. ) 500 g 20%-os oldatban 100 g só van. Elpárologtatás után 400 g oldatban lesz 100 g só, így 100/400 = 0,25 azaz 25 %-os lesz az oldat
Módosítva: 5 éve
1