Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2932
Egy 27km-es túraútvonal egyik végéről 8órakor indult el András a másikból 10órakor Béla. Mikor találkoznak, ha András 3km-t tesz meg 1óra alatt Béla pedig 4km-t
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2 óra alatt András 6 km-t tesz meg, így 27-6=21 km lesz köztük a távolság, amikor Béla is elindul.

Tegyük fel, hogy x óra múlva találkozni, ez idő alatt András 3x, Béla 4x km-t tesz meg, összesen tehát 7x km-t, ennek 21-nek kell lennie, tehát:

7x=21, vagyis x=3, tehát 10 órától 3 óra múlva találkoznak, vagyis 13 órakor.
0