Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2362
Két város 24km-re van egymástól. Az egyikből 3,5km/h sebesaéggel, a másikból 4,5 km/h sebességgel indul reggel 8 órakor eg,mással szembe két gyalogos. Mikor találkoznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Következtetés:
24 km
1 óra: 3,5+4,5=8
24/8=3
3 óra múlva találkoznak
0

Tegyük fel, hogy x óra múlva találkoznak, ekkor az első 3,5*x kilométert, a másik 4,5*x kilometert tesz meg, összesen 3,5x+4,5x=8x km-t, ennek kell 24-nek lennie:

8x=24, tehát x=3, tehát az indulástól számítva 3 óra múlva találkoznak, így 11 órakor.
Módosítva: 9 éve
0