Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lecke

Főoldal » Középiskola » Matematika
390
Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3x·(3+4y)=9x+12xy=9·(-2)+12·(-2)·3=-90
(3x-12+4y)·2y=6xy-24y+8y²=6·(-2)·3-24·3+8·3²=-12

(b+3a)·(b-3a)=b²-9a²=1²-9·2²=-35
(3a-3b)·(3a-3b)=9a²-18ab+9b²=9·2²-18·2·1+9·1²=9
0