Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Töri

1070
Egy fogalmazás kellene
Az egyik a globalizáció pozitív hatásai
A másik a globalizáció negatív hatásai
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Történelem

Válaszok

2
Most akkor csak egyet kell választani? Mikorra kell?
0

Gazdasági-társadalmi hatások

A globalizációs folyamat olyan, jelenleg visszafordíthatatlannak tűnő folyamatokat indított el, mind a társadalomban, mind a gazdaságban, amely korábban elképzelhetetlen volt. A piacok globálissá váltak, a nemzetközi kereskedelem mértéke több mint százszorosára növekedett a 20. század közepe óta, a „globális kormányzás” igénye pedig az új, világméretű problémák kezelése érdekében született meg.

Egészségügyi hatások

Könnyen belátható, hogy a globalizációs folyamat elősegíti a betegségek terjedését, de a világméretű környezetpusztítás következményeinek is vannak egészségügyi kockázatai. Egy-egy ország egészségügyi helyzete ma már nem kizárólag az adott országot érinti, hanem jóval túlmutat az ország határain.

Nyelvi hatások

Annak ellenére, hogy a mandarint (kínai) és a spanyolt anyanyelvükként többen beszélik, mint az angolt, a globalizációs folyamat révén ma az angolt tekinthetjük a világ közvetítő nyelvének. Ezen a nyelven bonyolítják a legtöbb e-mail üzenetet, a világ rádióinak jelentős százaléka angol nyelvű és az angol a domináns nyelv az interneten is.


Forrás: http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/termeszettudomanyok/foldrajz/tarsadalomfoldrajz/globalizacio/a-globalizacio-hatasai
Módosítva: 7 éve
0