Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos Matek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
3092
Egy téglatest éleinek aránya 3:4:5, testátlója 20. Mekkorák az élei? Mekkora a térfogata és a felszíne? Mekkora szöget zár be a testátló a téglatest leghosszabb és legrövidebb élével?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Térfogat, felszín...
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(3x)²+(4x)²+(5x)²=20²
50x²=400
x²=8
x=2·√2
a=6·√2; b=8·√2; c=10·√2
V=6·√2·8·√2·10·√2= .... beütöd a gépbe
A=2·(6·√2·8·√2+8·√2·10·√2+6·√2·10·√2)=... beütöd a gépbe
1