Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1708
21. Az alábbi ábrán vázolt ABCD téglalap BC oldala 12 cm hosszú. A P és a Q pont harmadolja
az AB oldalt (AP = PQ = QB). A PQC háromszög területe 36 cm2
. (Az ábra csak tájékoztató jellegű vázlat, nem pontos méretű.)

a) Hasonlítsd össze a PQC háromszög területét (TPQC) és a QBC háromszög területét
(TQBC)! Írd a megfelelő <, > vagy = jelet a két terület közé!

TPQC TQBC

b)–c) Milyen hosszú a PQ szakasz? Írd le a számolás menetét is!
d)–e) Mekkora az ABCD téglalap területe? Írd le a számolás menetét is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nézd csak! Érthető?
1