Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
829
Sziasztok, valaki segítene ezeket megoldani? (Kamatos kamatszámítás)

1. feladat:
Egy autó ára újonnan 2 millió 152 ezer Ft. A megvásárlás után 5 évvel ennek értéke 900 ezer Ft
a) Az autó tulajdonosának vezetési biztonságát vásárláskor 90 ponttal jellemezhetjük. Ez évente az előző évinek 6%-kal nő. Hány pontos lesz 5 év elteltével az autó tulajdonos vezetési biztonsága egész pontra kerekítve?
b) Az első 5 év után az autó értéke minden évben az előző évi érték ugyanannyi %-kal csökken. Hány % ez az éves csökkenés egészre kerekítve?

2. Egyik év elején 320000 Ft-ot tettünk be a bankba, ahol 11%-os az éves kamatláb. Legalább hány évig kell kamatoztatni pénzünket évenkénti tőkésítés mellett,hogy500000 Ft-ot felvehessünk?

3. Egy cég dolgozóinak évi 6,2 %-os béremelést ad. Számolja ki, ha most 210000 Ft egy dolgozó bére, mennyi volt 5 évvel ezelőtt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, kamatoskamatszámítás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Készítem.
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet.
1

Csatoltam képet.

Ha segített a válaszom, kérlek jelöld megoldásnak.
Módosítva: 5 éve
1

1 feladat
a;
90*(1+0,06)^5=120 pont
b;
900ezer=2milió152ezer/x^5
5gyök(2M152e/900e)
x=1,19
ami 19%
0