Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segiteni sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
987
1.Végezd el a műveleteket, a végeredményt kerekítsd tízesre!

234,67+56,7+89,347=

(123,56-67,45)*10=

( 34,6+3,567)*3,5=

506,16:9+23,88=

(345,7-56,89)*0,93=



2. Egy háziasszony 32000 forint 15%-át tisztítószerekre, 2/5 részét élelmiszerekre, a többit egyéb vásárlásokra költi. Hány forintot költ tisztítószerekre, mennyit élelmiszerre és a pénz hány százalékát költi egyéb vásárlásokra?



3. Oldd meg az egyenletet! Levezetést is kérek nem csak egy végeredményt!

3(x-5)-2(2-x)=3x-5-2x+6-x



4. Egy négyzet oldalai 24cm.

A téglalap oldalai: 3dm és 18cm.

Számítsd ki a kerületüket és területüket és hasonlítsd össze őket!

( segítség: négyzet K=4*a, T=a*a, téglalap K=2*(a+b), T=a*b, )



5. Határozd meg az a, b, c és d értékét, és írd a megfelelő helyre!

a= −5,2 –(−3,4) a = …….

b=10,2 : (−3) b = …….

c=c⋅0,6 =6 c = …….

A fenti eredmények ismeretében határozd meg a d értékét! Írd le a számolás menetét is! d =5a +0,6c d = …….
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2


A többit rakd ki egyenként.
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet.

4. Egy négyzet oldalai 24cm.

K= 4*24 = 96 cm
T = 24*34 = 576 cm a négyzeten. (cm2)

A téglalap oldalai: 3dm és 18cm.
K = 2*21 = 42 cm
T= 2*18= 54 cm2

Számítsd ki a kerületüket és területüket és hasonlítsd össze őket!
A TÉGLALAP KERÜLETE ÉS TERÜLETE IS KISEBB A NÉGYZETHEZ VISZONYÍTVA.

( segítség: négyzet K=4*a, T=a*a, téglalap K=2*(a+b), T=a*b, )
Módosítva: 5 éve
0