Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 4

Főoldal » Középiskola » Matematika
501
Egy háromszög egyik szöge 10°-kal nagyobb, mint a másik szöge, a harmadik szög pedig 20°-kal kisebb a másikm két szög összegénél. Mekkorák a háromszög szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
α=β-10°=35°
γ=α+β+20°=100°
β=β=45°
( a β-t x-el jelölöm)
A háromszög szögeinek összege 180°)
(x-10)+x+(x-10+x+20)=180
x-10+x+x-10+x+20=180
4x=180
x=45°
Ellenőrzés:
α+β+γ=180°
100+35+45=180
100+80=180
180°=180°
Remélem tudtam segíteni
0