Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S

Főoldal » Középiskola » Matematika
373
Mennyi volt a készülék nettó ára?
A nettó ár hány százaléka az áfa?
A bruttó ár hány százaléka az áfa?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Egy termék bruttó ára= a nettó ár + áfa. Ezt az összefüggést megfordítva a nettó ár = bruttó ár - áfa.
Számokkal: Nettó ár = 139100,00-23183,00=115917,00.

Azt hogy hány százaléka az áfa a nettó árnak a következőképpen számolhatjuk: (áfa/nettó ár)*100%,
Számokkal: (23183/115917)*100%=19,99% vagyis kerekítve 20%

Azt hogy hány százaléka az áfa a bruttó árnak a következőképpen számolhatjuk: (áfa/bruttó ár)*100%,
Számokkal: (23183/139100)*100%=16,66% vagyis kerekítve 17%

1