Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek TZ 3

Főoldal » Általános iskola » Matematika
398
Egy 5200 Ft-os farmernadrág árát 35%-kal felemelték. Mivel így nem vették meg, csökkentették az árát 20%-kal. Hány Ft-ba került így a farmer? Hogyan (hány %-kal) változott az eredeti ár?
Köszönöm a válaszokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5200·1,35·0,8=5616 Ft
5616/5200=1,08=108% azaz 8 %-kal nőtt az ár
1