Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S

Főoldal » Középiskola » Matematika
1704
A legutolsó matekdolgozat összpontszáma 80 pont volt. Jelest kapott, aki elérte az összpontszám 85%- át, négyest, aki elérte az összpontszám 70%-át, közepest, aki elérte az 55%-ot, és elégségest, aki elérte a 40%-ot.

a.Hány pontot kellett elérni az egyes osztályzatokhoz?

b.A dolgozatok között 5 jeles, 7 négyes, 8 közepes, 3 elégséges és 2 elégtelen volt. Az összes megírt dolgozat hány százaléka lett jeles, jó, közepes, elégséges, illetve elégtelen?

c.A dolgozatokra kapott osztályzatoknak hány százaléka lett jobb, mint az osztályzatok átlaga?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a, Az összpontszám: 80pont volt.
jeleshez az összpontszám 85%-a, azaz 80*0,85=68pont kellett.
négyeshez az összpontszám 70%-a, azaz 80*0,70=56pont kellett.
közepeshez az összpontszám 55%-a, azaz 80*055=44pont kellett.
elégségeshez az összpontszám 40%-a, azaz 80*0,40=32pont kellett.
b, A megírt dolgozatok száma: 5+7+8+3+2=25db
jeles a dolgozatok (5/25)*100%=20%-a lett.
négyes a dolgozatok (7/25)*100%=28%-a lett.
közepes a dolgozatok (8/25)*100%=32%-a lett.
elégséges a dolgozatok (3/25)*100%=12%-a lett.
elégtelen a dolgozatok (2/25)*100%=8%-a lett.
c, Először kiszámoljuk a dolgozatok átlagát: jegyek összege: 5*5+7*4+8*3+3*2+2*1= 85, a dolgozatok száma: 25. Így az átlag: 85/25=3,4, ennél csak az 5db jeles dolgozat és a 7db négyes lett jobb, ami a a dolgozatokra kapott osztályzatok 48%-a volt.
Módosítva: 4 éve
-1